Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD piyasaları ve bazı piyasaların kapalı olması nedeniyle dün 3.57-3.58 bandında hareket eden Dolar/TL yeni güne de bu seviyelerden başladı. Kur saat 09:11'de hafif yükselişle 3.5814'ten işlem görmesinin ardından %0.84'lük düşüşle TSİ 18:34'de 3.5469 seviyesine kadar geriledi.

Dün önemli piyasaların kapalı olduğu günde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin mesajları öne çıktı. Draghi  konuşmasında parasal genişlemeden çıkılması konusunda acele edilmeyeceği mesajını verdi.

Bugün yurtiçinde kritik bir veri akışı bulunmuyor. ABD piyasalarında ise dünkü tatil sonrası bugün Nisan ayı PCE enflasyon verisi açıklandı. Veri, kişisel gelir ve harcamaların arttığını gösterdi. Harcamalar 5 ayın en yükseğine çıkarken PCE Endeksi aylık %0.2, yıllık %1.7 arttı, çekirdek PCE ise yıllık bazda %1.6'dan %1.5'e geriledi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard bugün yaptığı bir konuşmada faizlerin olması gereken yere yakın seviyelerde ya da bunun biraz altında olduğu görüşünü dile getirdi. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da bugünkü konuşmasında bu yıl 2 faiz artışı daha olabileceğini söyledi. Fed yetkililerinin Haziran ayındaki faiz kararı öncesi açıklamaları piyasalar açısından önem teşkil ediyor.