Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gedik Yatırım Türev Ürünler Satış Grup Müdürü Halil Serkan Bulut ve Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Yücel Tonguç Erbaş Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne konuk oldu.

Hanehalkının sene başından beri yaklaşık 18 milyar dolarlık ciddi Döviz talebi olduğunu belirten Bulut, kurun 3.40-3.70 bandında hareket edebileceğini söyledi.

Fed'in faiz artışı beklentilerinin azalmasına rağmen Türkiye'de dövizin düşmemesinin büyük bir soru işareti olduğunu belirten Bulut, "Ben Haziran ayından sonra enflasyonun bir miktar düşmesi ve Merkez Bankası'nın da faizleri bir miktar daha gevşetmesiyle beraber Fed kaynaklı tepki olmazsa kurda aşağıda 3.40, yukarıda 3.70 bandında gidebileceğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Bulut sermaye akışının kalıcı hale gelmesi için bir çıpa bulunması gerektiğini belirterek "AB ile ilişkiler yabancı açısından önemli olacaktır. İkinci olarak makro ekonomik göstergelerde bir sıçrama olmalı. Bu kadar verilen teşviklerle, -KGF'den tutun diğer döviz önlemleri, ÖTV indirimlerine kadar- mutlaka %5 - 5.5 potansiyelinde büyüme görülürse  TL'de kalıcı aşağı hareket ihtimali olabilir yoksa 3.50 bandı hanehalkı için talep getiren bir yer oluyor" diye konuştu.  

"3.55-3.65 BANDINDA GEÇİREBİLİR"

Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Yücel Tonguç Erbaş ise kurun yaz ayını 3.55-3.65 aralığında geçirebileceğini söyledi.

Erbaş "Doların baskılanması kurda bu seviyelere gelmemize neden oldu ama şu an için aşağı yönlü hareketin gerçekleşmediğini görüyoruz. Şu an yurtiçi yerleşikler kur düştüğünde dolar portföyünü artırıyor. Kur bu yazı 3.55 - 3.65 aralığında geçirebilir" diye konuştu.