Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da enflasyon Mayıs ayında yavaşlayarak, Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin yakın zamanda yaptığı 19 ülkeden oluşan blokun olağanüstü parasal teşvike ihtiyacı olduğu yorumlarını destekledi. 

Wiesbaden'deki Federal İstatistik Ofisi'nden Salı günü yapılan açıklamaya göre, enflasyon oranı Nisan ayında yüzde 2'den yüzde 1.4'e düştü. Bloomberg'in yaptığı ankete göre ekonomistler, bölgenin en büyük ekonomisinde yüzde 1.5 seviyesinde enflasyon beklentisi içerisindeydi. 

Enflasyon oranları, geçtiğimiz yılın sonlarından bu zamana kadar kıta içerisinde sert bir yükseliş kaydederken, bu oranlar Euro bölgesine bakıldığında Avrupa Merkez Bankası'nın hedefiyle fiilen uyuşuyor. Politika yapıcıları, fiyat artışlarının çoğunlukla enerji maliyetleriyle gerçekleştiği ve hala kendi kendine yetebilir bir halde olmadığı konusunda uyarıda bulundu. Yine de, yatırımcılar arasında 2.3 trilyon euroluk (2.6 trilyon dolar) tahvil alımı programının nasıl yapılacağı ve negatif faiz oranlarının er ya da geç çözüleceği spekülasyonu mevcut.