Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Guvernörü Lael Brainard, “Küresel ekonomik görünüm iyileşmiş ve ABD büyümesi sıçramaya hazırlanıyor olsa da, yumuşak enflasyon verileri bu şekilde devam ederse, faiz politikası hakkında yeniden düşünmemizi gerektirebilir,”  dedi

Brainard, Salı günü yaptığı konuşmada, “Eğer enflasyon verisi bu yönde devam ederse, bu beni politikanın izleyeceği yol hakkında yeniden değerlendirme yapmaya iter," dedi ve temel beklentisinin "Fed'in gösterge faizi yakın zamanda yükseltilmesinin ve bilançosunu daraltmasının uygun olduğu" şeklinde olduğunu sözlerine ekledi.

Brainard'ın görüşleri Fed'in tereddüt içinde olduğunun altını çiziyor. İşsizlik, kriz sonrası düşük seviyeye indi, Tüketici Güveni güçlü, ancak fiyatlardaki baskı soğudu. Bu da Fed'de önümüzdeki günlerde yaşanacak tartışmaların daha da karmaşık hale gelmesine neden oluyor. Politika yapıcılar, Mart ayında faiz artırımı yapmış ve 2017 yılında iki faiz artırımı daha yapacağını açıklamıştı. Yatırımcılar bu iki artırımdan ilkinin Haziran ayında gerçekleşmesini bekliyorlar.

Brainard, "Tam istihdamın yakınında bulunan ekonomi ile enflasyonda elde ettiğimiz belirsiz ilerlemenin yavaşlıyor olabileceğine ilişkin işaretler arasında gerilim görüyorum," dedi ve "Eğer istihdamdakiiyileşme ile enflasyonda ilerleme eksikliği arasındaki gerilim sürerse, bu durum, gösterge faizin gelecekte ilerleyeceği yol konusunda yeniden değerlendirmede bulunmama neden olabilir. Ancak bunu söylemek için henüz erken" şeklinde konuştu.