Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 31 Mayıs 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Arslan’ı kabul edecek, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/15.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec'i kabul edecek, "Osmanlı Padişahları Ebru ve Minyatür Sergisi" açılışına katılacak.

(TBMM/14.00)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Resmi Konut'ta MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Slovenya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Karl Erjavec'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.45/13.15)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"nı takip edecek.

(İstanbul/11.30)

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tuzluca ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirecek; il merkezinde vatandaşlarla bir araya gelecek, Valiliği ziyaret edecek, esnaf ziyaretinde bulunacak, iftar programına katılacak.

(Iğdır/13.00-19.33)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

(TBMM/14.00/12.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Bankası İş Ortamı Raporu’nun değerlendirileceği “Türkiye’de İş Ortamı” toplantısına katılacak.

(İstanbul/13.00)

2- TÜİK, nisan ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak, “Türkiye Sağlık Araştırması, 2016 Haber Bülteni”ni yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ile görüşecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Karl Erjavec'in başkanlığında yapılacak, iki bakan protokol imzalayacak.

(Ankara/10.15/11.45/14.30/17.30)

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

AA