Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün akşam saatlerinde 3.54'lü seviyelere gerileyen kur bugüne de 3.54 seviyelerinden başladı, kur daha sonra düşüşünü sürdürerek 3.5274'e kadar geriledi. Carry trade avantajı ve piyasa sıkılaştırmasının TL'yi desteklediği belirtiliyor. 

Garanti Yatırım Direktörü Tufan Cömert Bloomberg HT'deki Risk Yönetimi'ne konuk oldu. Cömert yıl sonu kur beklentilerinin 3.80 olduğunu belirtti. Cömert, mevcut ekonomik verilerle TL'de son dönemdeki değer kazancının çok sürdürüleblir olmayacağını belirtti.

Dün akşam konuşan Fed Guvernörü Brainard, yumuşak enflasyonun, para politikasının ileride izleyeceği yol konusunu yeniden düşünmesine neden olabileceğini söyledi. Yine dün konuşma yapan Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan bu yıl 2 faiz artışı daha olabileceğini söyledi.

Yurtiçinde bugün dış ticaret verisi açıklandı. ABD cephesinde bekleyen konut satışları ve Fed'in Bej Kitap raporu öne çıkıyor. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın da gün içinde konuşması piyasalarca yakından izlenecek.

Bu hafta Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların hareketinde önemli olacak.

Ak Yatırım yolladığı bir notta, "Gelişen ülkelerde görülen politik riskin TL tarafında fiyatlanmadığını ve TL’nin sıkı para politikası ve düşen ABD faizleri eşliğinde güçlü kalmaya devam edebileceğini öngörüyoruz" değerlendirmesine yer verdi.