Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da onshore yuan 6 ayın zirvesine çıkarken Malezya ringiti petrol fiyatlarındaki gerilemeyle düştü. Bölge Borsalarından oluşan endeks hafif yükselirken tahviller karşık seyretti. Singapur'daki Bank of Tokyo-Mitsubishi'de Küresel Piyasalar Araştırma Birimi Müdürü Leong, "Petrol ve yuan Asya piyasalarına yön veriyor. Yuan'ın desteklenmesi Asya paralarını da etkileyecek" diye konuştu.

Çin yuanı Merkez Bankası'nın günlük fixingi %0.79 artırmasıyla 4. günde de yükseldi. Offshore yuan da Ekim 2016'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. 10 yıllık tahvil faizleri fazla değişmeyerek %3.63 olurken Şanghay borsası geriledi.

Güney Kore wonu yatay seyrederkken 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan artışla %2.22 oldu. Kospi endeksi geriledi. Ülkede ihracat 7. ayda da artarken enflasyon da yükseldi.

Malezya ringiti düştü, para birimi bu hafta %0.5 değer kaybetti. 10 yıllık tahvilin faizi 2 baz puan artışla %3.89'a yükseldi.

Tayland bahtı borsa ve tahvil piyasasından çıkışlarla geriledi. 10 yıllığın faizi 1 baz puan düşerek %2.63'e indi. Filipin pesosu yatay seyrederken borsa yükseldi.