Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çinli üreticilerle Türk alıcıları bir araya getiren ve 800den fazla firmanın katıldığı Çin Ürünleri Fuarı (China Homelife Turkey) başladı.

İstanbul Fuar Merkezinde 12 bin 500 metrekarelik alanda bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar, 800den fazla Çinli üreticinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Fuarda, Türk Standartlarına uygun olarak tüm kontrollerden geçmiş tekstil, hazır giyim ve aksesuarları, ev tekstili, inşaat malzemeleri, el aletleri ve hırdavat, ev gereçleri, elektrikli ev aletleri, mobilya, elektronik eşyalar, hediyelik eşya, züccaciye, mutfak ve banyo armatürleri, gıda, lojistik, LED ve aydınlatma ürünleri başta olmak üzere 50 binin üzerinde ürün yer alıyor.

Önceki yıl 650 Çinli firmanın katıldığı ve 13 bin kişinin ziyaret ettiği China Homelife Turkey Fuarını bu sene 15 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Çin hükümeti tarafından katılım maliyetlerinin yüzde 100ünün karşılandığı fuar, Türkiyenin jeopolitik konumu sayesinde her iki ülke ekonomisi için de büyük önem arz ediyor.

Ürünlerin tanıtıldığı ve toptan siparişin verilebildiği fuarda perakende satış yok denecek kadar az. Fuarda bir liradan başlayan fiyatlarla farklı ürünler bulmak mevcut.

Çine gitmeden Çinli üreticilerle görüşme imkanı

China Homelife Fuarı Türkiye Genel Koordinatörü Gülden Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene üçüncü kez düzenlenen fuarın yıl içinde Meksika, İran, Polonya, Brezilya gibi 11 ülkede gerçekleştirildiğini söyledi.

Fuarın küçük kapsamlı ancak marka olduğunu dile getiren Parlak, "Fuar tamamen yüz yüze karşılıklı iletişimin olduğu, oturulup ticaretin konuşulduğu bir etkinlik. Çinden ihracat yapan Türk vatandaşları oraya gitmeden Çinli üreticilerle buluşturuyoruz." dedi.

Parlak, fuar için büyük kısmı Anadoludan olmak üzere 2 bin 500 kişilik alım heyeti getirdiklerini kaydederek, üç gün sürecek fuara 15 bin ziyaretçi beklediklerini aktardı.

Açılışına çok sayıda ticaret odası başkanı ve Çinli diplomatın katıldığı fuar, 3 Haziranda sona erecek.

AA