Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayland bahtı Fed'in bu ay faiz artıracağı beklentisiyle bu hafta geriledi. Bölge Borsalarından oluşan endeks 7. haftayı da yükselişle tamamlamaya hazırlandı.

Çin'de onshore yuan son 2 günde %0.68 yükselişin ardından bir miktar geriledi. Offshore yuan Ocak'tan beri en büyük düşüşü kaydetti. 10 yıllık tahvil faizi fazla değişmeyerek %3.64 olurken Şanghay borsası 2. günde geriledi. Hang Seng endeksi yükseldi.

Güney Kore wonu yükseldi ve 5. haftayı da yükselişle tamamlaya hazırlandı. Kore ekonomisi ilk çeyrekte yıllık %2.9 büyüdü. Beklenti %2.7'ydi. Kospi endeksi bir haftadan fazla sürenin en büyük artışını kaydetti.

Seul'deki Shinhan Investment ekonomisti Ha KeonHyeong, "Piyasalar ABD istihdam verisi ve eski FBI Başkanı Comey'nin gelecek hafta vermesi beklenen ifadesi öncesi hala temkinli." değerlendirmesini yaptı.

Malezya ringiti Cuma günü güçlendi. 10 yıllıklar %3.89'da yatay seyrederken KLCI Endeksi %0.5 yükseldi ve haftalık kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Tayland bahtı 2. günde de geriledi ve bir aydaki ilk haftalık düşüşe ilerledi. Küresel yatırımcılar dün net 1.8 milyar baht (53 milyon dolar) değerinde tahvil, 44.4 milyon dolar değerinde hisse senedi sattı.

Endonezya rupisi yükselirken 10 yıllık faiz 1 baz puan artışla %6.96 oldu. Jakarta borsası yatay seyretti. Ülkede enflasyon Mayıs ayında %4.33'e yükseldi.

Filipin pesosu 3. günde de yükselirken borsa da değer kazandı.