Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türk Telekom açıklamasına göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından mobil haberleşme altyapısı olmayan bin 472 yerleşim yerine bu hizmetin götürülmesi amacıyla 13 Martta yapılan ihale sonuçları açıklandı. İhale, KDV hariç 1 milyar 587 milyon TL ile en iyi teklifi veren Türk Telekom ve Vodafone iş ortaklığında kaldı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Türk Telekom Grubu ve Vodafone arasında bu kapsamda yüzde 51 Türk Telekom Grubunun mobil operatörü Avea, yüzde 49 Vodafone paya sahip olmak üzere bir iş ortaklığı kurulacak. Türk Telekom ve Vodafone sahip oldukları altyapı, teknoloji ve bilgi birikimini, bakanlığın önderliğinde hayata geçirilen ve 36 ay içerisinde tamamlanması planlanan bu projede birlikte kullanacak.

Coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle mobil haberleşme hizmetinin verilemediği bölgelere özel olarak hazırlanan "Mobil Haberleşme Altyapısı Olmayan Yerleşim Yerlerine Altyapı Kurulması Projesi"nde, tüm masraflar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Evrensel Hizmet Bütçesinden karşılanacak.