Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD’deki bazı büyük şirketler, dün yaptıkları açıklamada Başkan Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararına rağmen başkanın danışmalık kurulundan çekilmeyeceklerini açıkladı. Wal-Mart, JP Morgan Chase ve IBM gibi şirketler, Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çekilme kararına karşı olmalarına rağmen ABD yönetimiyle yakın ilişkileri sürdürmek istediklerini vurguladı.
Pepsi’nin CEO’su Indra Nooyi ve General Electric CEO’su Jeff Immelt de Trump’a danışmanlık yapmaya devam edecek isimler arasında.

Trump’ın ABD’yi Paris İklim Anlaşması’ndan çekme kararı iş dünyasında büyük tepkilere yol açmış, teknoloji devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk ile Walt Disney CEO’su Robert Iger, Trump’ın danışmanlık kurulundan ayrıldıklarını açıklamıştı.

Son olarak da Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, Twitter mesajında Trump’ın kararının çevre politikaları ve ABD’nin dünyadaki liderlik rolü açısından bir geri adım” olduğunu belirtti. 

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer ise, iş dünyasındaki tepkilere dair yaptığı açıklamada, Trump’ın kararına karşı çıkan bazı şirketlerin emisyonun azaltılması hedefiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini söylemekle yetindi.

HT