Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Pazartesi günü Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye ziyareti öncesinde Rusya'daydı. St. Petersburg'daki Dünya Ekonomik Forumu'nun ardından Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Gabriel, önemli açıklamalarda bulundu.

Putin ve Lavrov'la Ukrayna'daki krizi değerlendirdiklerini belirten Almanya Dışişleri Bakanı, Türkiye ile yaşanan İncirlik krizine ilişkin de konuştu.

Gabriel, "Türkiye ile ilişkileri normalleştirmenin yollarını arıyoruz. Ancak Alman parlamenterlerin İncirlik'i ziyaret etmesi bunda rol oynayacaktır. Yurtdışındaki Alman askerlerinin, parlamenterler tarafından ziyaret edilememesini kabul edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilişkilerde İncirlik dışında problemlerin de bulunduğunu belirten Gabriel, "Almanya-Türkiye ilişkilerinde gerilim yaratan birçok konu var. Bunlardan biri de Alman gazetecilerin tutuklanması. Diğer yandan, ekonomik ilişkilerin gelişmesi Türkiye'nin menfaatine olacaktır. Normalleşmeye giden adımlar için fırsatlar arıyoruz. Ziyaretimin sebebi de budur." şeklinde konuştu.

HT