Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde bir minibüs şoförü aracını köprüdeki yayaların üzerine sürdü, ardından araçtan inen saldırganlar, insanlara bıçakla saldırdı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiği açıklandı. Olayda 3 saldırgan da ölü ele geçirildi. Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. İngiltere polisi, saldırıyla ilgili olarak 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde bir minibüs şoförünün aracını köprüdeki yayaların üzerine sürdüğü bildirildi.

 

SALDIRGANLARDAN BİRİNE AİT OLDUĞU BELİRTİLEN EVE BASKIN
Londra'nın doğusunda saldırganlardan birine ait olduğu ifade edilen eve baskın düzenlendi.

İngiltere'de dün gerçekleştirilen saldırının ardından İngiltere polisi, çeşitli noktalara baskın düzenledi. İngiliz polisi, Londra'nın doğusunda saldırganlardan birine ait olduğu ifade edilen eve operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda biri kadın olmak üzere 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bölge güvenlik çemberine alınırken, çevre binalarda yaşayanlar da balkonlarından operasyonu takip etti.

 

May, yaptığı açıklamada, yaşanan terör saldırılarına karşı saygı amacıyla pazar günü durdurulan seçim kampanyalarına karşılık, "Şiddet, asla demokratik sürecimizi devam ettirmemize engel olamayacak. Bu nedenle kampanyalar yarın tekrar başlayacak. Genel seçimler de planlandığı gibi perşembe günü gerçekleştirilecek" dedi.

YAYALARIN ÜZERİNE SÜRDÜ

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda ise saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüs şöförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü kaydedildi.

İNGİLTERE'DEKİ SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ? BAŞBAKAN MAY'DEN AÇIKLAMA

Reuters'ın geçtiği son habere göre İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'daki terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada seçim kampanyalarının ve seçim sürecinin ertelenmeyeceğini, seçim kampanyasının pazartesi günü yeniden başlayacağını, seçimlerin de planlandığı gibi perşembe günü gerçekleşeceğini açıkladı.

TRUMP, MAY'İ ARADI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İngiltere Başbakanı Theresa May'i telefonla arayarak, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettiği bildirildi.

Beyaz Saray, Trump'ın May'le gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Trump'ın terör saldırısının ardından May'le telefonla konuştuğu belirtilerek, "Başkan, 3 Haziran'da Londra'da gerçekleştirilen vahşi terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Trump'ın suçluların adalet karşısına çıkarılması için ABD'nin tam destek vereceğini kaydettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan açıklamada, İngiliz yetkililerin saldırıya ilişkin soruşturmayı sürdürdüğü belirtilerek, ABD'nin her türlü yardımı sunmaya hazır olduğu vurgulandı.

ÜÇ FARKLI OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Görgü tanıkları, köprüde 20'ye yakın kişinin yaralandığını söylüyor. İngiliz polisi, silahlı olabileceği düşünülen 3 kişiyi arıyor. Aynı zamanda Habertürk TV'de yer alan habere göre, İngiliz polisi olaylarda 1'den fazla ölünün olduğunu bildirdi. Polis, üç farklı olaya müdahale etti ve Londra Köprüsü etrafında yaşayan insanlara bu gece başka bir yerde kalmalarını söyledi.

olis tarafından yapılan açıklamada, köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiği, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığı ifade edildi.

Polis, saldırıda yaralanan 20 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi. Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi.

Haberturk.com