Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bu hafta uluslararası piyasaların gündeminde Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ve İngiltere’deki seçimler olacak...

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı Perşembe günü açıklanıyor. Banka'nın faiz oranlarında değişiklik yapması beklenmiyor.


FT’nin haberine gore TD Securities stratejistleri Başkan Mario Draghi’nin sözlü yönlendirmesini değiştirmesini beklemiyor. Uzmanlar `Piyasalar AMB’nin enflasyon konusunda daha fazla ikna olması gerektiğini görüyor; güvercin bir tonlama görebiliriz` yorumunu yaptı.


ABD’de de bazı veriler bu hafta piyasanın radarında olacak. Cuma günü açıklanan ve hayal kırıklığı yaratan tarım dışı istihdam verisinin ardından fabrika siparişleri verisi izlenecek. Siparişlerin kasım ayından beri ilk kez düşmesi bekleniyor. Yine ABD cephesinde ISM verisi de önemli olacak.

İNGİLTERE SEÇİME GİDİYOR

Dün akşam yine bir terör saldırısıyla sarsılan ülke seçimlere gidiyor.

Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı alan İngiltere 8 Haziran'da erken genel seçime gidecek. Yougov’un duzenledigi ankete göre Muhafazakar Parti genel seçimlerde 20 sandalye kaybedebilir ve ana muhalefetteki İşçi Partisi 28 sandalye kazanabilir.

COMEY İFADE VERECEK 


Rusya soruşturmasının kilit isimlerinden biri olarak görülen eski FBI Başkanı James Comey'nin önümüzdeki hafta Perşembe günü Senato'da ifade vereceği belirtildi. Comey'nin ifadesinin halka açık olacağı duyuruldu.
Comey'nin görevine geçen ay ABD Başkanı Trump tarafından son verilmişti.