Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahvil piyasalarında volatilite, "Taper-Tantrum" dönemindeki düşük seviyelerine iniyor ve bazı yatırımcılar, bunu bir uyarı işareti olarak algılıyor.

Hazine tahvili piyasalarında fiyat dalgalanmaları, dört yılın en düşük seviyesine inerek traderların bu konuda kayıtsız kaldığına ve tahviller yeniden hareket etmeye başlayınca risk şoku olacağına ilişkin endişe uyandırdı.

MCP Asset Management Co. Japonya birimi ekonomisti Hiroki Shimazu, "Hazine tahvili piyasalarında hareket riskleri, normalden daha düşük tahmin ediliyor" dedi.

Bank of America'nın Hazine tahvili opsiyonları fiyat hareketleri göstergesi olan MOVE Endeksi, Salı günü 51.7'ye gerileyerek 2013 yılının Mayıs ayından bu yana olan en düşük seviyesine indi. 2013 yılının Mayıs ayında, Fed Başkanı Bernanke'nin ekonominin çok fazla ilerleme kaydettiğini ve Fed'in teşvik politikasından çekilmeye başlayabileceği açıklamalarıyla, tahvil faizleri tırmanmıştı. 

MOVE Endeksi beş ay üst üste düşüş sergileyerek, yatırımcıların Fed'in Çarşamba günü muhtemel faiz artışının öncesinde iyimser olduğu işaretlerini verdi.