Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ederek Donald Trump'ın başkan seçilmesini sağladığı iddialarını içeren Rusya soruşturmasının başına özel savcı olarak atanan Robert Mueller'in Başkan Trump'ı 'yargıyı engellemek' iddiasıyla soruşturmaya başladığı belirtildi.

The Washington Post'un haberine göre, özel savcı Mueller'in ekibi ilk etapta NSA Başkanı Mike Rogers, Rogers'ın yardımcısı Richard Ledgett ve Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats'ı sorgulayacak. Üç ismin de Robert Mueller'e ifade vermeyi kabul ettiği belirtildi.

Sorgulamanın merkezinde ise Başkan Trump'ın, daha önce Rusya soruşturmasının başında olan eski FBI Direktörü James Comey'i kovması yer alacak. Trump'ın Comey'den Rus yetkililerden irtibatı olduğu iddia edilen eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı kapatmasını istediği öne sürülmüştü. ABD Başkanı daha sonra James Comey'i görevden almış ve bu durum ülke kamuoyunda Rusya soruşturmasını engellemeye yönelik bir hamle olarak yorumlanmıştı.

Özel savcı Mueller'in 'yargıyı engellemek' iddiasıyla başlattığı inceleme, aynı zamanda şu ana kadar Rusya'nın ABD seçimlerinde yürüttüğü faaliyetlere ve Trump ekibi ile Kremlin arasındaki ilişkilere odaklanan Rusya soruşturması için de bir dönüm noktası anlamına geliyor. Konuya yakın kaynaklar, incelemenin eski FBI Direktörü James Comey'nin kovulmasından kısa bir süre sonra başladığını belirtiyor.

Mueller'in soruşturma kapsamında ifadesini alacağı üç isimle bir hafta içerisinde bir araya geleceği bildirildi.