Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından CHP, kararı protesto etmek için yürüyüş kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililer, Ankara Güvenpark'tan başlayarak, Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'ne yürüyüş yapacak. Yürüyüş, Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'a gelmesinin ardından başladı. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü öncesinde Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı yürüyüşe ilişkin güvenlik tedbirler alındığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili bazı önlemler alındığı belirtildi. 

KILIÇDAROĞLU: YÜRÜYÜŞÜMÜZ ADALET GELİNCEYE KADAR DEVAM EDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün başlayacağı Güvenpark'a giriş yaptı. Kılıçdaroğlu'nun buradaki açıklamasının ardından yürüyüş başladı. 

Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu:

Kendi ülkemizde gazetecilerin, milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. 20 Temmuz darbesi yapanları istemiyoruz. Yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek. Özgürlük istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. Hepinize teşekkür ediyorum değerli arkadaşlar.