Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cuma akşamı geç işlemlerde 3.50'nin altını gören Dolar/TL kuru bugüne de 3.50'den başladı, daha sonra 3.4978 seviyesine kadar gerileyen kur yükselişe geçti ve öğleden sonra 3.52'yi aştı..

Erken saatlerde 3.91 TL'den işlem gören Euro da 3.93'lü seviyelere çıktı.

Geçen haftaki Fed ve TCMB kararlarının ardından bu hafta piyasaları daha hafif bir gündem bekliyor. Yurtiçinde ve yurtdışında bugün kurda etkili olabilecek önemli bir veri akışı bulunmuyor. Fed yetkililerinin konuşmaları hafta boyunca takip edilecek. Bugün New York Fed Başkanı William Dudley'in konuşma yapması bekleniyor. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına (Brexit) ilişkin müzakereler bugün  başlayacak.

Ak Yatırım Araştırma Bölümü yolladığı bir notta "..Bu hafta Fed üyelerinin konuşmaları (tüm hafta) ve ABD konut sektörü verileri takip edilecek. Salı günü Çin yerel para hisselerinin MSCI endeksine dahil edilip edilmeyeceğini göreceğiz. Buna ilaveten Perşembe günü yayımlanacak ABD bankacılık sektörü stres testi sonuçlarının piyasada önemli etki yapabilir. Piyasa görüşümüz dolar negatif, global hisse senetleri pozitif olarak korunuyor" değerlendirmesine yer verdi.

Londra'da PineBridge Investments Europe Ltd. fon yöneticisi Anders Faergemann, Cuma günkü bir e-posta notunda, “Liranın diğer gelişen piyasa paraları karşısında göreceli olarak cazip olmasına karşın, Türk ekonomisinin durumu sağlıklı olmaktan çok uzak; dengesizliklerini düzeltmek ve ülkeye yatırım yapılmasına yönelik uzun vadeli teşvikler sağlamak için şiddetli şekilde reforma ihtiyacı var.” dedi.