Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küçük bir Londra şirketi geçtiğimiz yıl Döviz işlemlerindeki başarısıyla ismini duyurmuştu. Hiçbir trader çalıştırmayan şirketin yeni hedefi ise 27 trilyon dolarlık ABD hisse senedi piyasası.

XTX Markets Ltd. sadece iki yaşında olmasına karşın yöneticileri şirketin, dünyanın en büyük, karmaşık ve doygun piyasasında çok daha köklü ABD'li devlerle rekabet etmek için gerekli herşeye sahip olduklarını belirtiyorlar. Manhattan'da yeni bir ofise hazırlanan şirket, önemli bir ismi kadrosuna katıyor: Bats Global Inc.'in ülkenin en büyük ikinci Borsa işletmecisi haline gelmesinde önemli rol oynayan Eric Swanson.

Eski bir Deutsche Bank'lı olan XTX CEO'su Zar Amrolia, “Aramıza bu ay Swanson ile XTX başlangıç seviyesinden ABD'de daha önemli bir oyuncu konumuna yükselebilir.” dedi.

Swanson'a göre XTX'nin yapay zekaya odaklanıyor olması şirketi trade teknolojilerinde ön sıralara yerleştiriyor. Şirketin stratejileri, küresel hisse senedi işlemlerinin üçte birinden fazlasına ev sahipliği yapan ABD'de test edilecek. Swanson'a göre bu herkes için bir zorluk ve bu zorluğu yönetmek için istekliler. Şirkete göre XTX'nin “hızlı olmayan, fakat akıllı” algoritmaları ABD'de avantaj sağlayacak.

XTX geçtiğimiz yıl spot döviz işlemleri performansında büyük bankaları gerisinde bırakarak dördüncülüğü almasıyla ismini duyurmuştu. Şirket 2017 Euromoney Institutional Investors Plc anketinde spot işlemlerdeki başarısı tekrar etti.