Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, bütün büyük paralar karşısında zayıflarken Asya'da hisseler, artan risk iştahıyla kazanç sağladı. Sterlin, Brexit müzakereleri öncesinde düştü. 

Japonya hisselerindeki dirençlilik, para birimi piyasalarının Başbakan Shinzo Abe'nin kabinesine verilen değerin düşmesini üzerlerinden atmasını destekledi. Yeni Zelanda para birimi, performans hizmetleri endeksinin Mayıs ayında artış kaydetmesinin ardından kaldıraçlı hesaplara olan taleple ralli yaptı. Tüm bölgesel hisse endeksleri yukarı  yönde hareket etti. Nikkei 225 yüzde 0.6, Hang Seng Endeksi ise yüzde 1 yükseldi. 

Tokyo'da Mizuho Securities baş para birimi analisti Masafumi Yamamoto, "Hisselerin belirli bir süredir yukarı yönlü trendleri ve küresel ekonominin genişlemeyi sürdürmesiyle birlikte genel risk duyarlılığı devam ediyor" dedi ve "Bunlar göz önünde bulundurulduğunda, yen, satış baskısına maruz kalıyor" diye konuştu. 

Sterlin, İngiltere hükümetinin Brexit sürecinde ne istediği konusundaki karışıklığa bağlı olarak Pazartesi günü düştü. Euro, Emmanuel Macron'un Fransa Ulusal Meclisi'nde tarihi bir çoğunluk sağlamasının ardından fazla değişmedi. 

Dolar/yen paritesi, yüzde 0.1'lik yükselişle 111.00'dan işlem gördü.