Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazarresi günü, yatırımcıların dikkatlerini sonraki adımları değerlendirebilmek için teknik grafiklere çevirmeleri ile birlikte zeminini korudu.

Avrupa'daki traderlar, reel para ve makro isimlerin hareketsiz kalması ve hızlı para hesaplarının, bir miktar şirket talebi ile birlikte fiyat hareketleri üzerinde baskın olması ile birlikte akışın durgun olduğunu kaydettiler. Kısa vadeli faktörlerin sınırlı kaldığı bir ortamda, hareketli ortalamaların potansiyel pozisyona giriş ve çıkış seviyelerini belirlemesi ile birlikte, yatırımcılar dikkatlerini teknik analiz sinyallerine çevirdi.

Ancak doların teknik görünümü, fiyat hareketinin ayıların halen kontrolü ellerinde tuttuğunu, fakat bunun gücünün azaldığını göstermesi ile birlikte, birbiri ile çelişen sinyaller verdi. Yavaş stokastik ve hareketli ortalama yakınsama ıraksama (MACD) göstergelerinin de içinde bulunduğu momentum çalışmaları, yukarı yöne döndü ve trend doğrusu direncinin olası kırılmasını işaret etti. Açıklama yapma yetkileri olmadığı için isimlerini vermeyen traderlar, dolar boğalarının, euronun 1.1100 dolar seviyesini ve sterlinin 1.2630 dolar seviyesşni aşağı yönde kırması durumunda dolar pozisyonlarına ek yapabileceğini kaydettiler.

Sterlin, erken saatlerdeki Londra talebinin euro/sterlin paritesinde stopları tetiklemesi ile yukarı yönde hareket etti. Brexit referandumunun üzerinden yaklaşık bir sene geçmesinin ardından, İngiltere Brexit Bakanı David Davis ile AB baş müzakerecisi Michael Barnier arasındaki görüşmeler bugün Brüksel'de başladı.

Traderlara göre, sterlin, altıncı gün üst üste, şimdi 1.2807 seviyesinde bulunan 55 günlük hareketli ortalama seviyesini güçlü bir şekilde kıramadı. 21 günlük hareketli ortalama 1.2858 seviyesine yükseldi ve bankalararası hesapların ilgisin,n azaldığı üst bant sınırını oluşturuyor. İngiltee'deki siyasi belirsizlik, işlem hacminin diğer önemli paritelerinkinin üzerine çıkması ile birlikte arttı.