Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kalanick, kurucusu olduğu Uber'ın akıl almaz yükselişinde doğrudan etkili olan isimlerden biri fakat son skandallar Uber'ın iç kültüründeki sorunları ortaya çıkardı.

Uber Technologies CEO'su Travis Kalanick, dünyanın en büyük teknoloji startup'ının bir kaç skandala karışmasıyla ve şirket içi ataerkil yapıya sahip olduklarını gösteren olaylar dizisi sonrası görevinden ayrıldı.

Uber'ın dev yükselişinin başmimarlarından olan Kalanick, bu kararı daha fazla karışıklığa neden olmamak için yatırımcıların önerileri doğrultusunda verdiğini söyledi. Uber'ın adı bu yıl gelişmelerinden ziyade cinsel taciz ve regülatörlerden kaçınmak için kullandığı yazılımlarla anıldı.

CEO Travis Kalanick'in ayrılışı şirketteki ilk ayrılış değil. Kalanick'ten önce Başkan Jeff Jones ve Başkan Yardımcısı Emil Michael da bu yıl içinde Uber'dan ayrıldıklarını açıkladılar. Bloomberg'ün Uber CEO'sunun bir Uber şoförüyle tartıştığı videoyu yayınlamasıyla Uber şoförlerinin isyanlarını daha yüksek sesle dile getirmeye başlamaları sonrası Travis Kalanick yönetimsel başarısızlıklarını kabul ettiğini açıklamıştı. Kalanick'in ayrılış haberi annesini yalnızca birkaç hafta önce tekne kazasında kaybettikten sonra geldi.

Kalanick yaptığı açıklamada “Uber'ı her şeyden çok seviyorum ve kişisel hayatımda geçirmekte olduğum bu zorlu dönemde yatırımcıların isteklerini dikkate alarak görevimden çekiliyorum. Böylece Uber yeniden yapılanmasına başlayabilir.”. Uber şirketi sonradan yaptığı açıklamada Kalanick'in yönetim kurulunda kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Kalanick'in istifası önce New York Times'dan duyurulmuştu..