Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Diageo Plc. , 4yıl önce George Clooney ortaklığıyla kurulan ve hızla yükselen tekila markası Casamigos'u 1 milyar dolara satın aldı. Bu anlaşma ile, hali hazırda sahip olduğu Don Julio, DeLeon ve Peligroso gibi markalara Casamigos'u ekleyen Londra merkezi Diageo'nun dağıtım ağını daha da genişletiyor.

Bu anlaşma 2014'te 3.2 milyar dolara United Spirits Ltd.'yi satın alan Diageo'nun ikinci en büyük anlaşması. Aynı zamanda Smirnoff'un da sahibi Diageo'nun bu anlaşması Hindistan'da etkisini gösterirken, Diageo ayrıca ABD'de vodka satışlarında önceden görülen sert düşüşü, bu alımla gidererek güçlendirmeye çalışacak.

George Clooney, Casamigos'u 2013'te Mike Meldman ve Rande Gerber ile beraber kurmuştu.

Anlaşmaya göre 700 milyon doları peşin olarak verilecek. Geri kalan 300 milyon dolar da Casamigos'un önümüzdeki 10 yıldaki performanslarına göre değerlendirilecek. Satın alım sonrası Diageo'nun hisseleri %1 değer kaybetti.

Casamigos %40-50 seviyelerinde büyüyor ve bu yıl 170,000 adet 12 şişeli kasa satmayı hedefliyor. Bu rakamlar yıllık 26 milyon kasa satan Smirnoff'la karşılaştırıldığında oldukça az kalıyor. Analist Trever Stirling de, "Anlaşma fiyatı fazla gözüküyor" dedi.