Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 23 Haziran 2017

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Aleksandar Vucic'in Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Sırbistan Sarayı'nda düzenlenecek törene katılacak.

(Belgrad)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek, Kaya Termal Otel'de şehit aileleri ile iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/İzmir/20.47)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü 9. gününde Bolu'da sürdürecek.

(Bolu/09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin annesi Şükran Özhaseki'nin cenazesi, Camii Kebir Camisi'nde cuma namazına müteakiben kılınacak namazın ardından Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.

(Kayseri/12.47)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şehit Aydoğan Aydın 23. Jandarma Sınır Tümeninde sahura, Vezirköprü ilçesinde Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe'nin cenaze törenine ve Samsun Büyük İl İftar Programı'na katılacak.

(Şırnak/00.30/Samsun/12.47/20.19)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde "Subay Adayı Öğrencilerin Diploma Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Edirne Asker Hastanesi Şehitliğini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasimi ile iftar programına katılacak.

(Edirne/16.45-21.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akçakoca AK Parti İlçe Teşkilatı'nın iftar programına iştirak edecek.

(Düzce/20.39)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belçika’nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Pieter de Crem ve Ticaretten Sorumlu Komiser Cecilia Malmström ile görüşecek, Türk basınının temsilcileri ile toplantı gerçekleştirecek, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile bir araya gelecek.

(Brüksel/ 13.00-16.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, seramik sergisi açılışına katılacak, Yeşilyurt Dini Hizmetler Vakfı Karslı Hoca Medresesi'ni ziyaret edecek, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliğinin iftarı ile Yeşilyurt Belediyesi Kiraz Yarışması programına iştirak edecek.

(Malatya/14.30-21.00)

4- TÜİK, haziran ayı sektörel güven endekslerini, mayıs ayı konut satış ile geçen yıla ilişkin su ürünleri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB liderler zirvesinin ikinci ve son gününde terörle mücadele, göç, Brexit ve ekonomi konuları gündemde olacak.

(Brüksel)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

AA