Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da gelişen ülke paraları peso ve won öncülüğünde geriliyor. Fed yetkililerinin faiz artış planına sadık kalacağına dair 'şahin' açıklamaları para birimlerinin dolara karşı düşüşünde etkili oluyor.

Çin'de onshore yuan 7. günde de geriledi. Bu, Ekim'den beri en uzun süreli düşüş oldu. 10 yıllık tahviller yükselirken Şanghay Borsası 2. günde de düştü.

Güney Kore wonu 4. haftayı da düşiüşle tamamlamaya hazırlanırken Kospi Endeksi 16 Nisan'da kadarki 5 günlük dönemde ilk kez geriledi. 10 yıllık hazine tahvilleri ise yükseldi.

Tayvan doları 2. haftalık düşüşe ilerledi, Taiex Endeksi Mart ayından beri en büyük haftalık ralliye hazırlandı. 10 yıllık hazine tahvilleri bu hafta yükseldi. Tayvan Merkez Bankası faiz oranını değiştirmeyerek bekelndiği gibi %1.375'te tuttu.

Filipin pesosu 7. günde de gerilerken borsa 4. günde de düştü. Filipin Merkez Bankası dün faiz oranını beklendiği gibi rekor düşük seviye olan %3'te tuttu, banka 2017 yılı enflasyon tahminini ise %3.4'ten %3.1'e indirdi.

Tayland bahtı geçen haftaya kıyasla %0.1 geriledi, 10 yıllık tahviller 7. haftayı da ralliyle tamamlamaya hazırlandı.

Malezya ringiti 2. haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlanırken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi bu hafta %0.8 düştü. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Malezya'nın yabancı para cinsinden kredi notunu teyit etti.