Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, 30 Haziran'da ödemeyi planladıkları 30 milyon liralık tahvil itfasını vadesinden önce gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ödemeyi, yeni borçlanma yerine şirket faaliyet gelirleri ile gerçekleştirip kapatmayı tercih ettik." dedi.

Erdinç Varlıbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tahvil ödemelerinin haziran başında olduğunu hatırlatarak, yatırımcılarına bu ödemenin bir ay sonra (30 Haziran) yapılacağı bilgisini verdiklerini ancak büyük montanlı gelirlerinin beklenenden erken gelmesi nedeniyle söz verdikleri tarihten 10 gün önce, yani 20 Haziran'da bu ödemeyi yaptıklarını bildirdi.

Varlıbaş, "Böylece 30 Haziran'da ödemesini planladığımız 30 milyon liralık tahvil itfasını vadesinden önce gerçekleştirdik. Ödemeyi, yeni borçlanma yerine şirket faaliyet gelirleri ile gerçekleştirip kapatmayı tercih ettik. Bizlere güvenen tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz." diye konuştu.

2017 faaliyet gelirlerinin, ilk 6 aylık dönemde beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Varlıbaş, beklenti fazlası gelirleri, yeni arsa yatırımlarında ve devam eden projelerinin finansmanında kullanmayı planladıklarını bildirdi.

"İstanbul'da 750 konuttan oluşan yeni bir proje gerçekleştirmeyi planlıyoruz"

Varyap CEO'su Varlıbaş, 2017'nin ikinci yarısında yurt içinde toplam 650 milyon lira, yurt dışında da 80 milyon avroluk yeni yatırım planladıklarını belirterek, 45 yıllık deneyim ile yıllık ortalama 1 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaştıklarını, bu kapasiteyi bundan sonra yıllık hedef odaklı realize etmeye çalışacaklarını söyledi.

Geçen yıl Metropol İstanbul ve Bodrum projelerine odaklandıklarını ifade eden Varlıbaş, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra yurt dışında bazı yeni projeler için arayışlarımız oldu. 2017'nin ikinci yarısında ise yurt dışında yeni projelerimize, özellikle Bodrum'daki projemize odaklanmayı hedefliyoruz. Ayrıca, İstanbul'da 750 konuttan oluşan yeni bir proje gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Zaten 650 milyon liralık yatırım, bu yeni projemizi ve Bodrum'daki projeyi temsil ediyor."

AA