Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in yerel hisselerini küresel hisse senedi endekslerine eklemesinin ardından dikkatler, ülkenin küresel tahvil göstergelerine dahil olmaya hak kazanmasına çevrildi. 

Çin, uluslararası yatırımcıların Hong Kong'da Çin'den borç alabilmesini sağlayacak "Bond Connect" programına katılmaya hazırlanıyor.  Piyasa katılımcıları, 3 Temmuz'a kadar programın başlamasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmasını bekliyor. 

Goldman Sachs Group Inc. Asya kredi stratejisi araştırma müdürü Kenneth Ho, ayın başlarında yazdığı notta, "Önümüzdeki 10 yıl boyunca, 1 trilyon dolardan fazla değerde ek küresel sabit getiri yatırımının en nihayetinde Çin tahvillerine gelebileceğini tahmin ediyoruz ve Bond Connect de bizi bu yöne doğru hareket ettiriyor" ifadesini kullandı.  

Sınır ötesi finansal kontrolleri hızlı bir şekilde yürürlülükten kaldıran gelişen piyasa ülkelerini hata yapmaya iten tehlikeler karşısında temkinli davranan Çin, yıllar boyunca yabancı yatırıma karşı sıkı kısıtlamalarını sürdürdü. Düzenleyiciler, ülke parasının yurt dışına çıkmasını sıkı bir şekilde gözetirken, Komünist Parti yönetimi, yabancıları yuan kullanmaya teşvik etti.