Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük teknoloji hisselerinde volatilite yeniden yükseldi ve Nvidia'dan Tesla ve Netflix'e, şirketler, iki hafta önceki hareketlerini tekrarladı.

Nasdaq 100 Endeksi, gerçekleştirdiği yüzde 1.8'lik düşüşle seansın en düşük seviyesinden kapandı. Gösterge, geçtiğimiz iki gün boyunca yüzde 2.3 kaybederek 9 ve 12 Haziran'dan bu yana olan en büyük düşüşünü sergiledi.

Teknoloji hisselerine gelen satışlar, Asya piyasalarına da yayıldı. Samsung Electronics Co., Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ve Tencent Holdings Ltd., MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki teknoloji hisselerini aşağı çekti. 

Japonya'da Topix Endeksi, teknoloji şirketlerindeki düşüşün bankalardaki yükselişi telafi etmesiyle kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi, Samsung'un yüzde 1 düşmesiyle birlikte yüzde 0.3 kaybetti. Taiwan Semiconductor'un sergilediği yüzde 1.2'lik düşüş, Taiex'i aşağı çekti ve gösterge, yüzde 1.1 kaybetti. Hang Seng Endeksi ise Tencent Holdings'in yüzde 1'lik düşüşüyle yüzde 0.4 kaybetti.