Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'daki gelişen ülke para birimleri ve Borsalar bugün dolar karşısında geriledi. Fed Başkanı Janet Yellen'ın dün varlık fiyatlarının pahalı olduğunu bile getirmesi ABD borsalarında da düşüşü tetiklemişti. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ve San Francisco Fed Başkanı John Williams da hisse senedi ve diğer varlık değerlemelerinin son haftalarda belirgin bir şekilde yükseldiğini belirtmişti.

Çin'de onshore ve offshore yuan yükseldi, 10 yıllık hazine tahvilleri düşerken Şanghay borsası 3 günlük yükselişi sonlandırdı.

Güney Kore wonu 5 günde ilk kez geriledi. Bölge borsaları da düştü. 10 yıllık tahvil faizi ise 4 baz paun artarak %2.16 oldu. Malezya ringiti küresel fonların girişleriyle 2. çeyreği artışla kapatmaya ilerledi.

Dolar/ringit paritesi %0.1 artışla 4.2940'tan işlem gördü. Tayvan doları ve borsası geriledi. Bloomberg'in anketine katılan 10 analist borsayı 27 yılın zirvesine taşıyan rallinin sonuna gelindiğini öngördü. Uzmanlar, endeksin dünkü kapanıştan %5 civarında gerileme bekliyor.

Tayland bahtı yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından geriledi. Küresel yatırımcılar dün net 7 milyar baht (206 milyon dolar) değerinde tahvil, 51.8 milyon dolarlık hisse senedi satın aldı.

Filipin pesosu 2. günde de geriledi. Yabancılar dün net 14.3 milyon dolar değerinde hisse senedi sattı, bu 29 Mart'tan beri en büyük çıkış oldu.