Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gedik Yatırım Türev Ürünler Satış Grup Müdürü Halil Serkan Bulut Dolar/TL kurda 3.58-3.60 atakları olsa da ana resmi değiştirmeyeceğini ve TL için pozitif olduğunu belirtti.

ABD'de bu yıl 3. faiz artışı yapılacağını, Eylül ayında bilanço küçültmesinin başlayacağını belirten Bulut, TL varlıklarda yüzde 12 faiz masada durdukça gelişmekte olan ülkeler içerisinde Türkiye'nin hala ayrışmaya devam edeceğini öngördü.

Bilanço küçültmesinin hızlı olmayacağını vurgulayan Bulut, "Avrupa'nın da çok fazla şahin olmayacağını düşünüyorum. Yurtiçinde KGF kaynaklı en az % 6-6.5'lik çeyrek büyüme bekliyoruz. Merkez Bankası'nın son tutanaklarında gevşeme tarafında fazla adım atmayacağını gördük. Büyümedeki pozitif etki ve bu faiz oranları %12'de kaldığı sürece fon girişlerinin artmasa da stabil kalmasını bekliyorum" dedi.

"TL İÇİN POZİTİFİM"

Kur beklentilerini anlatan Bulut "Büyük bankaların kur tahminlerine bakınca sene sonu beklentileri 3.50-3.60 arasında. 3.58 - 3.60 atakları olabilir ama bu da ana resmi değiştirmez" dedi.

ABD 10 yıllıklarında yukarı hareket olursa Türkiye'de bozulma olabileceğini belirten Bulut "Bozulma olsa da kalıcı olmaz, ben TL kısmında pozitifim" değerlendirmesini yaptı.