Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Commonwealth Bank of Australia (CBA) para birimi stratejisi müdürü Richard Grace, Euro/Dolar paritesinin belirgin bir biçimde yukarı yönde hareket ettiğini bildirdi. 

Grace, Commonwealth Bank of Australia'nın, Mario Draghi'nin Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını azaltmaya yakın bir zamanda başlayacağını ima etmesiyle düşen euroyu alma stratejisini sürdürdüğünü kaydetti.

Teknik açıdan, euro/dolar paritesi, kilit bir seviyeye ulaşmış durumda ve 1.2000 seviyesine doğru ilerliyor.

Geçmişe bakıldığında, paritenin 1.1295 doların üzerinde seyretmesi, Euro bölgesi ekonomisi yapısal bir gelişme kaydetmediği ve Avrupa Merkez Bankası'ndan herhangi bir destek gelmediği için, fazla uzun sürmezdi. Ancak, şimdi, euro/dolar paritesi, her iki faktörden de destek alıyor. 

Grace, yazdığı notta, Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin giderek şahin bir tutum takınmalarıyla birlikte, piyasaların henüz Avrupa Merkez Bankası'nın 20 Temmuz'daki toplantısında 1 Ocak 2018'de başlayacak tahvil alımı azaltımını duyurmasına hazır olmadığını belirtti ve CBA'in, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımı azaltma programına ilişkin duyurusunu Eylül ayındaki toplantısında yapacağı yönündeki görüşünü değiştirmediğini ekledi.  

Euro/dolar paritesi, kazançlarının üçüncü gününde yüzde 0.2'lik yükselişle 1.1399 dolardan işlem gördü.