Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya'nın federasyon, eyaletler, belediyeler ve belediye birliklerinin tüm temel ve ilave bütçeleri de dahil genel kamu borcu, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,3 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, Almanya'nın, 2017 yılının ilk üç aylık döneminde federal, eyalet, belediye ve belediye birlikleri düzeyinde tüm temel ve ilave bütçeleri de dahil halka açık olmayan kurumlara, genel kamu bütçesinin borcu 1 trilyon 986 milyar 378 milyon euro oldu. 

Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın ayı çeyreğine kıyasla söz konusu borç yüzde 2,3 ve bir önceki çeyreğe de göre yüzde 1 azaldı.

Almanya’da genel kamu borcu tüm alanlarda azalış kaydetti. Federal borç ve eyaletlerin borcu ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 ve belediye ve belediye birliklerinin borcu da yüzde 1,4 geriledi. 

Bu dönemde borcu en fazla azalan eyalet yüzde 21,6 ile Saksonya oldu. Bunu yüzde 10,4’le Mecklenburg-Vorpommern ve yüzde 10’la da Bayern oldu. Hamburg, Schleswig-Holstein, Baden-Württemberg ve Thüringen eyaletlerinin borçları ise artış kaydetti.