Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Goldman Sachs'ın Pazartesi günkü ekonomik araştırma raporunda Merkez ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesi ve Türkiye'nin ekonomik faaliyet verilerine ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Satın alma yöneticileri endeksi (PMI) göstergelerinin yükselişlerdense düşüşlerle birlikte bölgeye ilişkin karışık bir tablo sunduğu belirtilen raporda Türkiye'ye dikkat çekildi.

Türkiye'de PMI göstergesinin 53.5'ten 54.7 ile 42 ayın en yüksek değerine ulaştığı vurgulanan raporda, Türkiye'nin cari faaliyet endeksinin (CAI) ve PMI göstergesinin güçlü olduğuna dikkat çekildi.

Türkie haricinde PMI verisinde yükselişin gözlemlendiği tek ülkenin Polonya olduğu ifade edilen Goldman raporunda, Güney Afrika ve Macaristan'da hafif düşüş olduğu belirtildi.

Raporda, Haziran ayı verilerinin zayıf olmasına karşın, hala bölgedeki ekonomik faaliyetin yüksek seyrettiğini işaret ettiğine dikkat çekildi.

Goldman Sachs'ın Haziran ayına ilişkin CAI göstergesinde küçük değişiklikler olduğu, buna karşın Türkiye CAI verisinin istisna olduğu ve güçlü yükseldiği kaydedildi. Güney Afrika verisi ise sert düşüş gerçekleştirdi.