Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkilileri 4.5 trilyon dolarlık bilançonun daraltılmasına ilişkin planlarını detaylandırdı fakat önemli bir bilgi hariç: Başlama noktası.

Politika yapıcıların geçen ayki toplantısına ilişkin notlar, Fed'in diğer bir faiz artırımına gitmesinden önce varlık azaltımına gidip gitmeyeceğine yönelik ipuçları sağlayabilir.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 13 – 14 Haziran tarihli toplantısının tutanakları Çarşamba günü yerel saat ile 14:00'te açıklanacak.

Fed Haziran ayında faiz artırımına gittiğinde 2017 yılında bir kez daha faiz artırımına gidilebileceğinin sinyalini verirken, bu yıl tahvil portföyünü kademeli olarak azaltmaya nasıl başlanacağını ifade etmişti.

Yellen, düzenlenen basın konferansında sürecin görece yakında başlayabileceğini belirtti fakat herhangi belirli bir zaman ve düzen belirtilmedi.

New York'ta Amherst Pierpont Securities baş ekonomisti Stephen Stanley, “Tutanakların en ilginç yanı bilaço ile ilgili olarak -özellikle de zamanlamaya ilişkin- diyecekleri olacak.” dedi.