Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, Fed'in toplantı tutanaklarının, yetkililerin merkez bankası bilançosunun küçültülmeye başlanmasının zamanlamasına ilişkin farklı fikirlerde olduğunu göstermesinin ardından yüksek kalırken, ABD Hazine tavvilleri kazançlarını geri verdi. Dolar değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) yükselişini üçüncü güne taşıdı ve 19 Haziran'da ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyenin yüzde 1 uzağına geldi. Bazı Fed yetkilileri, yatırımcılardaki "artan risk toleransının" varlık fiyatlarını yükseltebileceğini kaydettiler Dolar, Fed tutanakları açıklanmadan önce yükseldi ve ABD Hazine tahvilleri güçlendi. Euro, bir dizi hizmet sektörü verisi ile birlikte, zayıfladı ve Avrupa hisseleri yukarı yönde hareket etti.



Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Çarşamba günkü olağanüstü toplantısı, Kuzey Kore'nin son provokasyonuna yönelik bir tepkiyi formüle etmeye çalışacak, ancak piyasalar bir kez daha, Kore yarımadasındaki gerilim dönemlerinin ötesine hızlı bir şekilde geçebilme kapasitesini gösterdi. Geçen hafta bir grup önemli merkez bankası politika yapıcısının sürpriz bir şekilde sıkı para politikası yönünde eğilim gösterdiği bir ortamda, yatırımcılar, Fed tutanaklarına, sadece borçlanma maliyetlerinin izleyeceği yol için değil, aynı zamanda merkez bankası bilançosunun durumu için de bakacak.

Piyasalarca izlenecek önemli olaylar şöyle;

*G-20 toplantısı Almanya'nın Hamburg kentinde bu hafta başlayacak. ABD Başkanı Donald Trump bu zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilk kez yüz yüzde görüşecek. Trump öte yandan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de görüşecek.

*ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Haziran ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, 175,000 artması, ücret büyümesinin de güçlenmesi ve bu verilerin sağlam işgücü piyasası ile uyumlu çıkması bekleniyor.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 14:07'de 2,432.50 puana çıktı.

*Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0.7 sıçradı.

*Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

*Gelişen piyasa hisse senetleri fazla değişmedi.

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

*Sterlin yüzde 0.1'den az düşerek 1.2912 dolar seviyesine indi.

*Euro dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 1.1324 seviyesine geriledi.

Emtia

*Altın vadeli kontratları yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,221.40 dolara çıktı.

*Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 3.7 düşerek varil başına 45.34 dolara geriledi.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puandan az düşerek yüzde 2.34'e geriledi. Piyasa Salı günü tatil nedeniyle kapalıydı.

*İngiltere'nin gösterge tahvillerinin faizi üç baz puan yükselerek yüzde 1.28'e tırmandı.

*Fransa faizleri fazla değişmezken, Almanya faizleri bir puandan az yükseldi.

(21:50'de güncellendi)