Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahvil piyasası oyuncuları, Japonya Merkez Bankası'nın, geçtiğimiz ayki toplantılarda, parasal taban genişlemesindeki yavaşlama göz önünde bulundurulduğunda, yıllık borç alımlarını 80 trilyon yen seviyesinde (704 milyar dolar) tutma niyetini sorguladı.  

Brokerlar, bankalar ve yatırımcılardan oluşan tahvil piyasası grubunun üyeleri, Japonya Merkez Bankası'na para politikası görünümünü kendileriyle paylaşma talebinde bulundu. 20-21 Haziran toplantı tutanaklarına göre, Japonya Merkez Bankası, rekor seviyedeki parasal teşvikten çıkmaya yaklaşıyor. 

Tutanaklarda, tahvil piyasası katılımcıları, "Şu anki para politikasından çıkış da dahil olmak üzere, kısa ve uzun vadeli para politikası görünümü oluşturmak, yatırımcılar için giderek zorlaşıyor" ifadesini kullandı. 

Japonya Merkez Bankası, para politikasında göreceli güvercin tutumunu sürdürdü ve Japonya ekonomisinin toparlanabilmesi için daha çok desteğe ihtiyaç duyduğunu savundu. Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın aralarında bulunduğu diğer merkez bankaları ise, daha şahinvari bir tutum takınıyor.