Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. OHAL'in  3 ay daha uzatılması kanaatinde olduğunu ifade eden Yazıcı, CHP'nin AİHM başvurusu için "Sonuç çıkmaz. Bu talebin reddedileceği kanısındayım" dedi.

Yazıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"PKK terörist faaliyetlerine sivil kişileri de hedef almak suretiyle devam ediyor, güvenlik güçlerimiz sadece teröristleri takip ile bir mücadele sürdürmüyor, istihbarat boyutu, oluşan ihtimaller imkanlar ölçüsünde de hükümetimiz gereken önlemleri alıyor, güvenlik önlemleri yoğunlaştırılacak."

AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM

"Biz Türkiye'nin en büyük siyasi partisiyiz, ana kademe var, tavandan tabana kadar örgütlenmiş, bunların entegre çalışması önemli. Siyaset gönüllü bir iştir, teşkilatlarda görev almış arkadaşlar, teşkilatlarda kongre yoluyla, atama yoluyla pozisyon elde etmiş arkadaşlardan başarı bekleriz. Bulunduğunuz yerin hakkını vereceksiniz, kapasiteniz kadar, bulunduğunuz yerde sizden beklenen üretimi gösteremezseniz buna metal yorgunluğu denir. Olağan kongre sürecindeyiz, bu kongre takvimi de 3 Temmuz itibarıyla başladı. 2018 içinde 6'ncı olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken nasıl yapacağız, kendimizi Türkiye'ye adamışız mümkün ölçüde dinamik bir teşkilat yapısını oluşturmaya çalışacağız."

FETÖ İLE MÜCADELE

"Sıfır toleransla baktığımız bir konudur. İltisaklı olan irtibatı olan, yoğun kanaat oluşmuşsa algı o örgütle irtibatlı şeklindeyse bunu da dikkate alacağız. Ucu açık bir süreçtir bu mücadelede. Çok derinlemesine bir örgüt yapılanması var."

OHAL UZATILACAK MI?

"Hiçbir hükümet, hiçbir siyaset ülkeyi OHAL içinde yönetmek istemez, ama OHAL anayasal yönetim biçimidir, anayasa yapıcıları ülkenin 15 Temmuz'a maruz kalan Türkiye'de bu yaygın yapılanmada OHAL zaruri hale gelmiş. İş olsun diye devreye sokulmuş değil. Bu mücadelenin rutin çalışma tarzıyla mümkün olmadığı görülmüş, Türkiye OHAL'e geçmiştir. OHAL rejimini var eden koşullar, şartlar ortadan kalkmış deniyorsa kaldıralım, bana göre kalkmadı. Bu mücadele önemlidir. 
Bu alanlarda etkin mücadele edilmesi için OHAL yönetiminin uzatılması kanatatindeyim. Karar Meclis'in.
19'unda bitiyor, Meclis'te müzakere edilecek, kanaatim Meclis'in OHAL yönetimini üç ay daha uzatılması gerektiği yönündedir."

CHP'NİN ADALET YÜRÜYÜŞÜ

"Türkiye konuşmalı, konuşmak iyi bir şey ama doğru konuşmalıyız. İnsanlar eylem de yapabilir, yürüyüş gösteri... Ama CHP'nin milletvekili ile ilgili yargı kararı üzerine hedefi ne? Bu biraz daha yargı kararının ne olduğunu, hükmü örtmek amacı taşıyor gibi geliyor bana. Yargı organı durup dururken 25 yıla mahkum edip tutukma kararı verir mi? Süreci değişik boyutlarla ele almak lazım, milletvekili dokunulmazlıklarının tartışılması yapıldı, hakkında fezleke hazırlanmış Meclis'e gelmişti, kabul edilince yargılama başladı.  İsnat edilen suç devletin gizli kalması gereken belgelerini casusluk amacıyla elde etmek ifşa etmek adalet burada mı ihlal edildi? Adalet ihlali varsa, burada mı oldu, arkasında başka bir şey mi var?"

CHP AİHM BAŞVURUSU

"AİHM başvurusundan sonuç çıkacağı kanısında değilim, esastan inceleyeceğini de düşünmüyorum. Oy pusulalarının mühürlenmemiş olması, vatandaşın oyunu geçersiz kılacak sebep olarak kabul edilemez diyor, sahte oy kullanma kanıtlanmadığı sürece AİHM'e uygun karar vermiş. Sonuç çıkmaz. Bu talebin reddedileceği kanısındayım."

haberturk.com