Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) mevsimsel etkilerden arındırılmış öncü verilere göre mayıs ayında, bir önceki aya göre yüzde 0,4 büyüdü.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, Rusya’da GSYH bu yılın mayıs ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış öncü verilere göre bir önceki aya göre yüzde 0,4 büyüme gösterdi.

Rusya’da GSYH mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilere göre 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 3,1 büyürken, toptan satış hacmi mayıs ayında yıllık bazda yüzde 7,7, sanayi üretimi de yüzde 9,5 büyüdü.

Ülkede inşaat sektörü 2017’nin başından bu yana yüzde 3,8 ile ilk kez büyüme kaydederken, perakende sektörü ise yüzde 0,7 büyüdü.

Enflasyon haziranda yüzde 0,6'ya, yıllık bazda yüzde 4,4'e çıktı

Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından yayınlanan verilere göre, mayıs ayında yüzde 0,4 seviyesinde olan enflasyon haziran ayında yüzde 0,6’ya yükseldi.

Ülkede yıllık enflasyon ise yüzde 0,3 puanlık artışla yüzde 4,4’e çıkarken, elma, portakal ve salatalık gibi ürünlerin bulunduğu sebze ve meyve ürünlerindeki artış yüzde 15,9 ila 22,4 seviyelerinde gerçekleşti.

Rusya Merkez Bankası Para Politikası Departmanı Başkanı İgor Dmitriev, enflasyon rakamlarına ilişkin Rus basınına yaptığı değerlendirmede, “Haziran ayı enflasyon rakamları son derece şaşırtıcı. Ancak enflasyondaki artışın temmuzda hızlanmasını beklemiyoruz.” dedi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tahminlerine göre, haziran ayında enflasyonun yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşmesi beklenirken, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 4 seviyesinde bulunuyor.

AA