Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 7 Temmuz 2017

1- G20 Liderler Zirvesi başlıyor

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ​​Almanya'da G20 Lider Zirvesi'nin "Terörle Mücadele" temalı "Retreat" toplantısına, "Küresel Büyüme ve Ticaret" temalı birinci çalışma oturumu ile "Sürdürülebilir Kalkınma, İklim ve Enerji" temalı ikinci çalışma oturumuna katılacak.

- Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yi, ​​İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni’yi ayrı ayrı kabul edecek, G20 Liderler Zirvesi'nin resmi karşılama ve aile fotoğrafında yer alacak, klasik müzik konseri ile akşam yemeğinde bulunacak.

(Hamburg)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne, Topçular Kışlası mevkisinden devam ediyor.

(Kocaeli/09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçi̇şleri̇ Bakanı Süleyman Soylu, Vi̇layetler Evi̇'nde düzenlenecek, "Göç İdaresi̇ Genel Müdürlüğü İsti̇şare Toplantısı"na katılıyor.

(Ankara/09.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi'nde orman yangınları ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nuretti̇n Cani̇kli, Valiliği ziyaret edecek, Görele Belediyesi 10. Kemençe ve Horon Günleri̇ programına iştirak edecek.

(Giresun/19.30/20.30)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Üretim reform paketi hayata geçiyor-İlk uygulama sanayi sitelerinin taşınması" konulu basın toplantısına katılıyor.

(Ankara/09.00)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, hastalıktan ari işletmelere ait çiğ sütün satışına yönelik 'Süt Satış Noktası'nın tanıtımına iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Eğitim Vakfının programına katılacak.

(Malatya/19.00)

5- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali açılışına iştirak edecek.

(Mersin/18.30)

6- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milli tekvandocu Zeliha Ağrıs’ın dünya şampiyonu olması dolayısıyla düzenlenecek ödül törenine katılacak.

(Ankara/14.00)

7- TÜİK, 2017 yılı Dünya Nüfus Günü istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

4- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

AA