Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yılın ilk altı ayında en iyi tahvilleri seçen gelişen piyasa yatırımcıları, 2017'nin ikinci yarısında rota değiştiriyor.

Kamerun, Moğolistan ve Kosta Rika gibi ülkelerin varlıklarına yönelerek bu ülkelerdeki yükselişten faydalanan AllianceBernstein LP, Ashmore Group Plc ve diğer para yöneticileri, şimdi Türkiye, Ukrayna ve Ekvador gibi ülkelerde daha iyi fırsatlar görüyor.

Ashmore fonlarının yılın ilk yarısında en iyi getiri sağlayan 10 ülke tahvilinin tamamından faydalanmasının ardından, Londra'da bulunan araştırma birimi yöneticisi Jan Dehn, “çoğu trade'in geride kaldığını” belirtiyor. Bloomberg verilerine göre Ashmore'un Emerging Markets Total Return Fonu'nun performansı geçtiğimiz yıl benzerlerinin yüzde 94'ünü geride bırakmıştı.

AllianceBernstein portföy yöneticisi Christian DiClementi, Kamerun, Etiyopya, Dominik Cumhuriyeti ve Türkiye varlıklarındaki uzun vadeli uzun pozisyonlardan kar edilmesi ardından işlerin değiştiğini belirtiyor. Bu ülkelerin Türkiye hariç tamamının tahvillerinin azaltıldığını belirten DiClementi, Türkiye tahvillerinin geçtiğimiz yılki darbe girişiminin olumsuz etkisi ve Merkez Bankası'nın kredibiltesinin sorgulanması nedeniyle ucuz olduğunu vurguluyor.

Grantham Mayo Van Otterloo & Co. ülke tahvili analisti Carl Ross da Türkiye tahvillerinde az bir miktarda ağırlık artırdı. Şirketin gelişen piyasalar tahvil fonu, Bloomberg verilerine göre geçtiğimiz yıl benzerlerinin yüzde 94'ünü geride bırakmıştı.