Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"ndeki son yürüyüşüne başladı. Kılıçdaroğlu, son kamp alanı olan Dragos'tan, Maltepe'deki miting alanına yürüyor.

ALAN DOLMAYA BAŞLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün bugün son etabının ardından düzenlenecek 'Adalet Buluşması' için gelenler Maltepe'deki miting alanını doldurmaya başladı.

Miting alanına girenlerin ağırlıklı olarak Türk bayrakları, "Adalet" yazılı pankart, flama ve Atatürk posterleri taşıdıkları görülüyor. Alana, deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından giriş yapılıyor. Alandan yükselen müzikle halay çekenler, gölgede bir yer bulup mitingin başlama saatini bekleyenler var. 'Hak, hukuk, adalet' alanda atılan en sık slogan.

ZÜLFÜ LİVANELİ VE ONUR AKIN KONSERLERİ

Alanda, saat 16.00'dan itibaren Zülfü Livaneli ve Onur Akın konser verecek. Aynı dakikalarda CHP lideri Kılıçrdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün son etabını tamamlamak üzere Dragos'tan hareket edecek.

80 METRE UZUNLUĞUNDA SAHNEDEN HİTAP EDECEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını, 80 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde olan bir sahneden yapacak. Sahnenin arkasında 'Adalet' yazısı olan büyük bir pankart asılı. Kürsünün bulunduğu platformun bir tarafında büyük bir Türk bayrağı diğer tarafından ise Atatürk'ün resmi bulunuyor.

680 GAZETECİ AKREDİTE EDİLDİ

Mitingi yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda basın mensubu takip ederken, CHP basın bürosundan alınan bilgiye göre miting için 680 basın mensubunun akreditasyon yaptığı öğrenildi. Ayrıca basın mensupları, sahnenin hemen sağ tarafına kurulan büyük bir platformdan takip edebilecek.

Kılıçdaroğlu'nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin saat 18.00'de başlaması planlanıyor.

BOSTANCI'DAN MALTEPE'YE YÜRÜYÜŞ

Bostancı'da toplanan gruplar saat 14.30'da Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde 'Adalet' yazılı pankartlar bulunan, 'Adalet' yazılı tişört giyen gruplar saat 13.00'den itibaren Bostancı'da toplanmaya başladı. Kalabalık burada bir süre 'Hak, hukuk, adalet' şeklinde slogan atıp marşlar söyledi. Saat 14.30'da yaklaşık 2 bin kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün mitingle 'son bulacağı Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

KUCAĞINDA ÖRDEĞİYLE GİTTİ

Maltepe'deki mitinge gelenler arama noktalarından geçirilerek alana alınıyor. Yanlarında getirdikleri çantaları x-ray cihazlarından geçirilen Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenlerin üstleri aranıyor. Bu arada bir kadının miting alanına kucağında ördeğiyle gitmesi dikkat çekti.

POLİS KÖPEKLERİ ALANI TARADI

Çok sayıda güvenlik görevlisinin görev yaptığı mitingte, TOMA ve akrep gibi zırhlı araçlar da hazır bulunuyor. Polis helikopteri sürekli olarak alanın üzerinde tur atarken, miting alanına girişler başlamadan önce polis köpekleri de bomba araması yaptı. Bu arada miting alanında çok sayıda ambulans yer alırken, engelli vatandaşlar için tekerli sandalyeler bulunuyor.

DEV DİLEKÇE HAZIR

DHA'nın haberine göre; Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan dev dilekçe "İlgili makama" şeklinde yazıldı. Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli"nin resmi yer alıyor.

HT