Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar/yen paritesi, Asya merkezli yabancı para birimi traderından gelen bilgiye göre, yatırımcıların Japonya Merkez Bankası'nın pariteyi harekete geçirmek adına borç vermeye gitme teklifini yanlış yorumlamalarının ardından yüzde 0.4'lük bir sıçrama yaparak Mart'tan bu yana olan en yüksek seviyesine çıktı.

Japonya Merkez Bankası, düzenli olarak 2.047 trilyon yen değerinde devlet borcu verme önerisinde bulundu. Aynı traderdan gelen bilgiye göre, kaldıraçlı hesaplar ani bir şekilde dolar alımına başladı. Dolar/yen paritesi, 114.46 seviyeisni görmesinden sonra yüzde 0.3'lük yükselişle 114.41'e geldi.  

Doların büyük paralar karşısındaki durumunu gösteren dolar endeksi, yüzde 0.2 yükseldi ve Haziran'da geldiği 10 ayın en düşük seviyelerinden yüzde 0.7 ilerledi. 

Sterlin, dolar karşısında yüzde 0.1 yükseldi ve 1.2881'e çıktı. Euro, yüzde 0.1'lik düşüşle 1.1391 dolardan işlem gördü. 

Yeni Zellanda doları, ülkede tüketici harcamalarının Haziran ayında beklentileri karşılayamamasının ardından büyük paralar arasında dolar karşısında en çok kaybeden oldu ve yüzde 0.6'lık düşüşle 0.7240 dolara indi.