Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'da yatırım yapılabilir seviyenin altındaki tahvil piyasa yatırımcıları, bölgede rekor düşük seviyede seyreden tahvil faizlerinin daha düşük notlu tahvillere olan talebi artırmasıyla, kurumsal tahviller içerisinden en riskli olanları hızla satın alıyor.

Bloomberg'in verisine göre, şirketler, geçtiğimiz hafta, yatırım notunun en az yedi seviye aşağısında nota sahip 1.5 milyar euro (1.7 milyar dolar) değerindeki tahvil satışında bulundu. 

Satıcılar, kredi notu en düşük seviyedeki tahvillerden daha çok alıp daha az karşılık kabul ederek kendi kendilerini zarara soktuklarına ilişkin endişeleri artırıyorlar. Bunun yanında, çoğu şirket, tahvil satışlarından gelen kazançlarını yatırım için kullanmak veya daha zor zamanlar için kendilerini korumaya almak yerine, bu kazançları hissedarlara ödemede bulunmada kullanarak daha çok risk alıyor. 

Mirabaud Asset Management'ta Londra merkezli sabit getiri müdürü Andrew Lake, "Döngünün bu kısmında, piyasanın daha zayıf tarafında bulunulması, büyük riskler getiriyor" dedi.