Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL piyasaların Yellen'a odaklandığı yeni güne 3.61'in üzerinde başladı. Kur daha sonra 3.59'a geriledi. Fed Başkanı Yellen'in enflasyonun hala belirsizlik kaynağı olduğunu açıklaması ve Eylül ayında faiz artışı beklentilerinin azalması doların küresel piyasalarda düşmesine neden oldu. Dolar/TL Yellen sonrası 3.59'lu seviyelerden kademeli olarak 3.56'ya kadar indi.

Dün kur kademeli olarak yükselişe geçmiş ve %1'i aşan artışla 3 ayın en yüksek seviyesi olan 3.64'e kadar yükselmişti.





Bloomberg'in takip ettiği gelişen ülke para birimlerinin çoğu dolara karşı yükseldi





London Capital Group analisti İpek Özkardeşkaya yolladığı bir notta "Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve cari denge verisinde negatif beklentiler Yellen öncesi ABD faizlerindeki potansiyel değişime karşı TL'yi daha kırılgan hala getiriyor" değerlendirmesini yaptı.

Bugün Fed Başkanı Janet Yellen ABD senatosuna birinci yarı yıl sunumu yapacak. Sunumun metni Türkiye saatiyle 15:30'da yayınlandı. Yellen'ın faiz artış patikası ve bilanço daraltılmasına yönelik vereceği mesajlar doların hareketi açısından önemli olacak.

Yurtiçinde bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de akşam saatlerinde Fed'in Bej Kitap Raporu açıklanacak. Hafta boyu Fed yetkililerinden açıklamalar gelmeye devam edecek. Fed'in yönetim kurulu üyelerinden Lael Brainard dün yaptığı konuşmada bankanın yakın zamanda bilanço daraltmaya başlamasını desteklediğini söyledi.

#yatay  tekli