Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, daha yüksek faizlere ilişkin baskıların arttığının farkında olsa da, by yönde oy kullanmak için henüz hazır olmadığını belirtti. 

Broadbent, The Press ve Journal'a verdiği röportajda, "Komitenin faizleri artırma yönünde ilerlemesi mantıklı, ancak hala tahmin edilemeyecek çok şey var" ve "Şu an karar vermek biraz zor" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin borçlanma maliyetlerini artırdığı aydan bu yana 10 yıl geçti ve İngiltere Merkez Bankası, enflasyonun hedefi aştığı dağılan bir ekonomiyle karşı karşıya. Sterlin, Brexit oylamasından sonra sert düşerken Brexit sürecinin nasıl olacağına dair belirsizlik, büyümeyi zayıflattı. Para Politikası Komitesi'nde geçtiğimiz ay, faizleri değiştirmeme yönünde 5'e 3 evet oyu çıktı. 

Sterlin, Broadbent'in yorumlarının yayınlanmasının ardından düşüşe geçti ve Londra saatiyle 07:38'de yüzde 0.2'lik düşüşle 1.2827 dolardan işlem gördü. 

Broadbent, Salı günü, Brexit sürecinin AB ile olan ticareti azaltarak İngiltere'nin gelirlerini zedeleyeceğini belirtmişti.