Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Başkanlık yarışında Donald Trump'ın Rusya'yla bağlantılarına dair haberler ve Fed Yöneticilerinden Lael Brainard'ın güvercin açıklamalarıyla dolar gerilerken Asya paraları yükseldi.

Bloomberg Dolar Endeksi 9 ayın en düşük seviyesine inerken yen yükseldi.

Çin'de onshore ve offshre yuan bu asyın en büyük artışını kaydetti. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşerel %3.575'e geriledi. Hang Seng Endeksi 2 günde %3'ün üzerinde değer kazandı. Şanghay Borsası 3. günde de düştü.

Güney Kore wonu Asya'daki yükselişe öncülük etti. Yabancıların dün 1.2 milyar dolarlık tahvil alımıyla para birimi Mayıs'tan beri en büyük artışı gerçekleştirdi. 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek %2.27 olurken Kospi endeksi düştü. Kore Merkez Bankası'nın yarın faiz oranlarını değiştirmeyerek %1.25'te tutması bekleniyor.

Tayvan doları Mayıs'tan beri en büyük artışa ilerlerken borsa 2. günde de yükseldi. 10 yıllığın faizi 2 baz puan düşerek %1.08 oldu.

Endonezya rupisi Mayıs'tan beri en büyük artışa ilerledi. 10 yıllık tahvil faizi 6 baz puan düşerek %7.09 olurken Jakarta borsası yükseldi.

Malezya ringiti ve FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi yatay seyrederken 10 yıllığın faizi 4 baz puan artarak %4.01 oldu, bu bir haftadan fazla sürenin en büyük artışı oldu. Filipin pesosu gelişen Asya'da düşen tek para birimi oldu. Ticaret açığının rekor seviyeye yükselmesi bu düşüşte etkili oldu. Borsa 2. günde de yükseldi.

Tayland bahtı bir aydaki en büyük artışa ilerlerken 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşerek %2.52 oldu, SET Endeksi hafif yükseldi. Yabancılar dün net 1.74 milyar baht (51 milyon dolar) değerinde tahvil satarken net 2.1 milyon dolarlık hisse senedi aldı.