Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg News'ta yer alan haberde 'Trumponomi'nin gelişen ülke piyasalarına yaradığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Borsaların rekor kırdığı dönemlerde attığı tweet'lere atıfta bulunularak "Bu tweet'lerden borsalardaki yükselişin Trump'ın politikalarına olan güveni bir sonucu olduğu çıkarılabilir ancak ABD hisse senedi piyasaları diğer çoğu piyasaya kıyasla geride kalmış görünüyor" ifadeleri kullanıldı.

Özellikle gelişen piyasalar için bu durumun geçerli olduğu belirtildi ve MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin yükselişi hatırlatıldı.

MSCI Endeksi sene başından bu yana %20.7 ortanında arttı. S&P 500 Endeksi ise bu dönemde %9.34 değer kazandı. 2009'dan beri görülen en büyük ayrışmanın arkasında Trump hükümetinin yatırımcılar için önem teşkil eden vergi indirimleri, regülasyonların azaltılması, altyapı harcamaları planının oluşturulması gibi konulardaki başarısızlığı olduğu belirtildi. Bu durumda ABD ekonomisinde büyümenin sekteye uğrayabileceği ve tahvil faizlerinin düşeceği vurgulanırken "Dolar değer kaybettikçe yüksek getirili gelişen ülke varlıkları da cazip hale gelecek" dendi.

Ocak'tan itibaren MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ve S&P 500 Endeksi'nin hareketi