Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel tahviller önemli merkez bankalarının şahin yanlısı duruşunun etkisiyle dalgalanırken, AllianceBernstein ve Amundi Asset Management'a göre gelişen piyasa paraları fırtınayı 2013'ten daha iyi atlatacak.

Alliance Bernstain ve Amundi'ye göre dış dengelerdeki iyileşmeler, daha yüksek rezervler ve düşük enflasyonun, Hindistan'dan Meksika'ya gelişen piyasa ekonomilerinin -gelişmiş piyasalarda (MB'ler) tahvil alımları azalmaya başladığında- sermaye çıkışı riskine karşı daha az kırılgan görünmesini sağlayan unsurlar arasında bulunuyor. Döviz kurlarında son dönemdeki istikrar ve fiyat göstergesinin üç yılın düşüğünde dalgalanması gelişen piyasaların istikrarını işaret ediyor.

Londra'da Amundi gelişen piyasa tahvilleri ve paraları portföy yöneticisi Abbas Ameli-Renani, “Gelişen piyasa faizlerindeki bu yükseliş döneminin 2013'teki satış dalgası kadar kötü olması fazla olası değil. Meksika Pesosu ve Brezilya Reali gibi yükek faiz sunan gelişen piyasa paralarında süregelen dış dengeye yönelik rahatlığımız sürüyor” dedi.