Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 18 Temmuz 2017

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi'yi kabul edecek, MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/13.30/14.30)

2- AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak, Çankaya Köşkü'nde Estonya Dışişleri Bakanı Sven Mikser'i kabul edecek.

(Ankara/11.30/13.00)

3- CHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güncellenen Öğretim Programları'nın tanıtımı toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı ve AK Parti'li kadın milletvekilleri, Ankara Adliyesi önünde 28 Şubat davaları ile ilgili basın açıklaması yapacak.

(Ankara/10.30)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00)

- Anayasa Komisyonu, Meclis İçtüzüğü değişiklik teklifinin görüşmelerine devam edecek.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Eximbank'ın 6 aylık faaliyet sonuçları ve yıl sonu hedeflerinin açıklanacağı basın toplantısına katılacak.

(İstanbul/10.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakü Büyükelçiliğinde iş adamlarıyla görüşecek, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Bakü)

3- Hazine 5 ve 10 yıl vadeli üç tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sheraton Grand İstanbul Atasehir'de düzenlenen Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi'nde konuşacak, Estonya Dışişleri Bakanı Sven Mikser ile görüşecek.

- Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununun çözümüne dair değerlendirmelerde bulunmak üzere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

(İstanbul 10.00/Ankara/Lefkoşa)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısında konuşma yapacak, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yle görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyecek, "Anadolu Ajansı Fotoğraflarıyla 15 Temmuz" sergisinin açılışını yapacak.

(Brüksel)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

AA