Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup, Avrupa Birliği'ndeki yeni faaliyet merkezinin Frankfurt olması konusunda anlaşmaya varmış durumda. Konuyla alakalı bir kaynaktan gelen bilgiye göre, banka, bu seçeneği yönetim kuruluna bu hafta sunmayı planlıyor.  

İç politikayla ilgili yaptığı açıklamalarda kimliğini vermek istemeyen kaynak, bankanın Frankfurt şubesini genişletme tercihinin, şubede 150-200 arası yeni pozisyon yarattığı anlamına geldiğini bildirdi. Kaynak, açık pozisyonların banka çalışanlarıyla mı, yerel işe alımlarla mı yoksa bu ikisinin bir bileşimi mi olacağı konusunda henüz bir karar alınmadığını dile getirdi.  

Citi'nin yaklaşık 350 çalışanının bulunduğu şubenin, şu an Londra'da gerçekleşen işlemlerin bir kısmını ele alması bekleniyor. Kaynak, yine de, İngiltere'deki sermayenin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki genel merkezlerde kalacağını belirtti. Sky News, bu kararı Paazartesi günü erken saatlerde yayınladı. 

Citigroup, İngiltere'nin geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği'nden çıkma oylamasında bulunmasından aylar sonra bu taşınmayı gerçekleştirmeyi değerlendiriyordu.